“No podemos resolver problemas pensando de la misma manera que cuando los creamos.”- Albert Einstein

Algues del Mar Bàltic conserven restes radioactives de Chernobyl


En la investigació, duta a terme per investigadors de Sevilla i col·laboradors del laboratori de medi ambient marí de L'O I de l'Energia Atòmica, a Mònaco, s'ha descobert en les algues del mar Bàltic, afectació de contaminació radioactiva.

S'ha analitzat els nivell de plutoni i iode en les algues i s'hi ha descobert un alt nivell de "radionúcleotids" deguts a l'impacte de l'accident de l'octubre del 86, Chernóbil, que va deixar pluges àcides va provocar la desaparició de molts boscos a Europa, la reducció de la capa d'ozó, canvis en el clima i danys irreparables en la naturalesa. En els humans, 28 morts, pèrdues de vista, càncers, 

Les concentracions de restes radioactives en les mostres marines, demostren la radioactivitat general marina i per a l'estudi de processos oceanogràfics de suma importància.

La IAEA, va ser creada per promoure energies nuclears segures, i pacifiques.  Aquesta organització també pretén què l'energia nuclear no sigui utilitzada amb fins militars. I Intentar establir normes de seguretat i protecció ambiental.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada