“No podemos resolver problemas pensando de la misma manera que cuando los creamos.”- Albert Einstein

El yoga i al Meditació conserven la inteligència


Segons una investigació recent s'han trobat les claus per mantenir una ment àgil a qualsevol edat.

Les proves s'han fet en un grup de 47 persones adultes, entre els quàls hi havien 16 practicants de yoga, 15 meditadors, i 16 que no realitzaven cap de les dues activitats.

S'els van fer a tots proves de ressonància magnetica, en que s'els va evaluar les capacitats cerebrals, en repós i en funcionament de les capacitats, que nes permeten adaptar a noves situacions, raonar abstractament i logicament, i no esta relacionada amb els ensenyaments que s'ensenyen a les escoles.

Els analisis, van mostrar que hi havia un major deterior en les persones no practicants del yoga o la meditació. Les reds cerebrals tambés estaven millor conservades en aquests
Los análisis de los resultados de su estudio mostraron que el deterioro en la inteligencia fluida propio de la edad era más lento en las personas que practicaban yoga y meditación, y que además, las redes cerebrales encargadas de la actividad funcional en reposo estaban mejor conservadas, siendo así, según los autores, más resilientes ante el daño que las de los controles.

Aquests resultats ens mostren, que si el cervell es manté actiu, amb habits saludables com la meditació, l'entrenament mental i l'exercici físic.

Mens sanna in corpore sano.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada