“No podemos resolver problemas pensando de la misma manera que cuando los creamos.”- Albert Einstein

Per que alguns animals adopten cries d'altres espècies?



Sovint es pot veure en les revistes, a Internet o en documentals animals mamifers adults cuidant una cria d'una altra espècie. 
Es troben exemples desproprocionats, com una ovella que adopta una cria d'elefant, tendres com una tigressa que es cuida d'uns porquets o impactants, com un lleopard que s'agafa la cria d'un babuí despres d'haver matat a la mare. Gossos que adopten gats, ximpanzes o goriles que adopten altres cries,...




Els experts no poden donar explicació a aquest curiós comportament. Però es creu que es degut  a l'instint maternal de les mares.
Els pares adoptius solen ser femelles, i quasibé sempre es troben en periode de lactancia, i que han perdut a les seves cries o no les han arribat a tenir.




Quan un animal es cuida d'una cria aliena, es tracta d'un error. La adopció probablement té alguna cosa a veure amb la emoció que desperta veure una cria de qualsevol animal.


En animals de grup, s'hi es dòna aquest succés , la nova cria es cuidada pels cangurs de la manada, encarregats de protegir i vigilar les seves cries.

Això demostra que l'altruisme es mostra també en altres espècies diferents a la humana. Com la d'un goril·la que forma part d'un experiment, el quàl parla ne llenguatge de signes, que va adoptar un gatet. Quan aquest va morir atropellat al cap d'un mesos, el goril·la va plorar la mort en la seva intimitat.

Se sap de mares que han cuidat del seu no fill fins a la pròpia mort.

Ara bé, no tots els animals mostren aquest comportament. Les gavines, per exemple, piquen de una manera molt agressiva a les cries que no són seves que s'apropen als seus nius.

http://www.rtve.es/noticias/20130517/animales-adoptan-crias-otras-especies/665680.shtml

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada