“No podemos resolver problemas pensando de la misma manera que cuando los creamos.”- Albert Einstein

ULL BIÓNIC

 














Un ull biònic és un transplantament arificial, en una persona completament cega, per a la seva recuperació parcial de la visió.

L' Exemple d’un pacient estatunidenc , Roger Pontz, va perdre la vista durant la adolescència a causa d’una “retinitis pigmentaria”. Una malaltia hereditària que causa la pèrdua lenta però progressiva de la visió.
Durant anys ha viscut completament cec.
Ara gràcies al procediment de alta tec. en què se li va implantar un “ull biònic”, ha recuperat parcialment la vista.
Ell esclar estar molt content amb la seva recuperació de la visió.

En aquestes instal·lacions mèdiques de Michigan (EUA), s’hi han dut a terme les úniques 4 intervencions d’aquest tipus. Ha esta desarrollar per Second Sight. Aquesta intervenció només és pot dur a terme en determinades malalties.

L’implant artificial consta d’una petita càmera de vídeo i un transmissor què es posen en unes ulleres.
Les imatges de la càmera són convertides en polsos elèctrics transmesos inalàmbricament a una ret d’elèctrodes col·locada en la superfície de la retina, què estimulen les cèl·lules de la retina i transmeten el senyal al nervi òptic. Aquest senyal, en la majoria dels casos, es en codi morse, tot i aixi resulta més fàcil descodificar.

Aquest “ull” només permet una petita recuperació de la visió, algunes llums o ombres, però significa un gran avenç en persones totalment cegues.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada