“No podemos resolver problemas pensando de la misma manera que cuando los creamos.”- Albert Einstein

FOTOGALERIA: Meduses del Mediterrani





 Lenta1Pelagia noctilucament les meduses d'arreu es van expandint, colonitzant tot els oceans del món. 
 

 





Coneguda com a clavell, es petita, sembla un bolet,és translúcida, de colors rosats. Arriba a les platges, la seva picadura  causa molesties, com una cremada.



2La carabela o fragata portuguesa es la especie més perillosa que podemtrobar a les nostres costes. No es una vertadera medusa, sin un hidrozoo´format per una colonia de pólips. Es semblant a un flotador, "rellena" de gas, coronada per una cresta o vela amb que es desplaça amb el vent,Els seus tentacles poden medir metres i contennen un potent verí que pot resultar mortal, y contienen un potente veneno que en altas dosis puede resultar mortal.


3Chrysaora hysoscella . medusa de color blanc grgósa poseeix un diseny radial amb bandes marrons. La seva picadura és bastant dolorosa.


4Rhizostoma pulmo
La aiguadolenta o aiguaviva, tambñe coneguda com a pulmó de mar. Té una umbrela d'uns 100 centímetres de diámetre.

Apodada parasol medusa de quatre ulls, es un organisme transparent amb forma de plat. Medeix fins a 25 centímetros de diàmetre i té tentacles curts. Es concentra en golfs, cosa que provoca problemes al turismei a  la pesca. És inofensiva.

Té una forma de parasol aplanat, de color marró. La seva picada és lleu. Provoca una picor i irritació a al pell. 

Espècie hermafrodita originaria de las costas atlánticas de América (Caribe y Estados Unidos), va envair a finals dels 80 el mar les costes de Siria i Turquia. Actualment ja es troba a tota la Mediterrania,. La seva reproducció és rapidissima, entre 3000 y 7000 huevos diariament.
Cubomedusa,de 5 a 6 centímetros, es de color transparent blavós, coneguda com a vespa de mar, originaria dels mars tropicals de l' Atlántic, Índic i Pacífic al 2008 va envair les nostres costes.
La medusa invertida es una espècie urticant d'origen tropical. Viu en llacunes litorals d'escassa profunditat del Golf de México i del Carib. Manté una relación simbiótica amb una alga.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada